<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Sadattelua Pikkupehmo Sanasta

Suuressa ja Mahtavassa Valtion™laitoksessamme tehdään tutkimuksia ja niitä julkaistaan jopa niin tiheään, että laitoksella on oma "painokone" - todellisuudessa laite on vain iso valokopiokone, joka tarvittaessa lisää kannet, nidonnan ja/tai liimauksen. Nämä julkaisut sitten sovitetaan graafisen ohjeen mukaisesti - Wordillä. Wordiin perusteellisesti tutustuneet voivat kuvitella minkälaista on "taittaa" Wordillä monisatasivuisia tutkielmia joissa on kaiken lisäksi sekailaisin menetelmin tehtyjä alaviitteitä, kuvia, kaavioita, taulukoita, kaikkea mahdollista. Kiitän ja kumarran niitä ihmisiä jotka eivät ole "ajatelleet helpottaa työtäni" ja antavat tekstinsä puhtaana tekstinä - alaviitteet eivät oikein tykkää hyvää kun muuttaa kaikki plain textiksi. Erittäin rasittavia ovat ihmiset jotka tekevät kaavioita tai taulukoita käyttäen hyväkseen tabulaattoria ja välilyöntejä. Kun yllättäen marginaalit muuttuvat wordin oletuksesta, niin alkuperäistarkoitusta on mukava metsästää sekalaisesta sana- ja merkkisykermästä. Nämä ihmiset ovat silti parempia kuin "wordart" -ominaisuuksien käyttäjät. Ihmiset jotka tekevät "kuvia" Wordillä. Olen jo muutamalle pitänyt dialektisen puhuttelun asiasta.

Teetkö Wordillä taulukoita?
En. Teen ne Exelillä.
Aivan. Entä käytätkö Painttiä kirjoittamiseen?
En! Sehän on piirrustusohjelma.
Niinpä. Paistatko kananmunasi leivänpaahtimella?
En tietenkään!
Miksi sitten teet kirjoitusohjelmalla kuvioita ja kuvia? Jos haluat kuvan tai mitä tahasa ylimääräistä artikkeliisi, jonka joudun lopuksi "taittamaan", niin mainitse siitä minulle; joudun kuitenkin tekemään sen uusiksi viimeistään taittovaiheessa niin tekisin sen mielelläni nyt kun ei ole palava kiire. Se säästää molempien aikaa ja sitä(kin) varten olen täällä..


En ymmärrä miksi ihmisiä ei pakkokurssiteta wordistä, jos kerran korvaavaa ei löydetä. Sinänsä se olisi aivan sama kirjoittavatko ihmiset teksturilla vai wordillä tekstinsä, koska jos joku muu - minä - ne taittaa, niin kaikkien kannalta olisi helpompaa mikäli jokaisella olisi sovelias ohjelma. Word ei kuitenkaan ole ohjelma jolla alkaisin monikymmensivuisia dokumentteja tekemään. Kirjoittaisin jorinani ja horinani mahdollisimman yksinkertaisella ohjelmalla ja taittaisin sen sitten Indillä, Pagemakerilla, Quarkilla tai vaikka Freehandillä - vain jos mikään kolmesta ensin mainitusta ei olisi käytettävissä. Näin saisin helposti haluamani ulkoasun ja teksti olisi helpommin - valmistuttuaan - hallittavissa.

Muutenkin Wordille ja koko ms-officelle tulisi löytää jokin kunnollinen kilpailija. Se ei ole voi olla ohjelmistokehitykselle tai käyttäjille hyväksi että vain yksi firma valmistaa ja kehittää eniten käytettyjä ohjelmia. Onhan OpenOffice olemassa, mutta sekin on vain Office-kopio kohtuu samoine ohjelmineen.
"We got the Direction. All we need is a Champion"
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti