<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Ylen Mainos

Eilen katsottuani Aliisan (1970) tuli Ylen oma mainos. Se oli upea! En muista milloin viimeksi mainos olisi temmannut mukaansa niin pitkäksi aikaa. Sitä katsellessa odotti mielenkiinnolla mitä tulee seuraavaksi. Mainos oli yllättävän anarkistinen ja moderni Ylen mainokseksi; se kärjisti ja yksinkertaisti asioita. Sen kuvat ja videopätkät olivat Ylen arkistoista. Vanhoja elokuvia ja ohjelmia. Erityisen hienoja vivahteita toivat 70-luvulla kuvatut väripätkät joista ominainen väritys ja rakeisuus ilmeni. Suhteutettuna omiin "miljöövisioihin" 70-luvun valokuvista ja elokuvista klassisessa Suomi-ympäristössä teki elämyksestä täydellisen. Jokaisella on kuitenkin tavallaan visio "kollektiivisessa muistissa" - vaikka en 70-luvulla elänytkään - 70-luvusta ja siitä mitä silloin oli; kuvien väritys suurena kylläisyytenä ja kontrastina luo idyllin illuusion mieleeni, vaikka "tiedän" asioiden olleen toisin.
Vastaavanlaisia mainoksia haluan nähdä - ja tehdä - tulevaisuudessakin. Minua ei häiritse yhtään mainokset Ylellä mikäli taso ei laske, oli mainostettava tuote sitten mikä tahansa.

"Älkää naurako sauvakävelijöille; sauvakävely vaatii pokkaa!
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti