<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Koo-Koekeittiö

Viikonloppu meni niin ruokapainotteisesti että Koo-Koekeittiö valtaa koko palstan.
Perjantaina padassa - ok se oli korkeaseinäinen paistinpannu kun pataa ei ollut saatavilla - porisi melkein neljättä tuntia lammaspata, jota kostutettiin ajoittain punaviinillä. Sen joukossa oli makua lisäämässä hillosipuleita, suolakurkkuja ja valkosipulia. Lihojen peruspaisto tapahtui hyväksi todetulla poronkäristys-metodilla. Eli vähärasvaisten lampaiden kanssa paistelin, silavan puutteessa, rasvaisinta pekonia mitä kaupasta löysin - valinta oli helppo sillä jäljellä oli vain yksi paketti. Lampaat olivat niin mehukkaita että nesteen määrä padassa hämäsi niin paljon että luulin keittiöapulaisen lisänneen vettä pataan.
Padan lisukkeeksi valmistui uusia perunoita, lohkottuna uunissa. Päällä oli rosmariinia sekä perusmausteita. Tästä kiitokset keittiöapulaiselle.
Talossa leijuvat aromit olivat jotain sanoin kuvaamatonta. Kuulemma melkein ryömin keittiöön katsastamaan miten ruoka voi.
Lammas oli sitten aivan mainiota. Ehkä parasta pataa mitä olen koskaan syönyt. Saman suuntaisia kommentteja tuli keittiöapulaiselta. "Parasta ruokaa ikinä" Kaiken tämän kruunasi hyvähkö chileläinen punaviini - yllättävän maukasta vaikka se olikin Merlotista.
Jälkiruoaksi kaavimme irish cream -jäätelöä ja irish creamia.

Lauantaiselle ruoalle ei asetettu sitten niin korkeita odotuksia vaikkei sekään ollut huonoa nähnytkään. T-luupihviä on kuitenkin vaikea pilata. Pihviä kostuttamassa oli kermainen pippurikastike kuulotetussa sipulisilpussa ja lisukkeina mahtava salaatti sekä paistettuja pikku-herkkusieniä. Palanpainikkeena stouttia - minulla - ja omenasiideria - keittiöapulaisella. Kumpikin kykenemätön maistamaan toisen juomaa vaikka mieli tekisi.

Sunnuntaina Koo-Koekeittiö suunnisti vakoilemaan paikallisen Pizza Republicin annoksia. Ja annokset olivat hyviä. Latva-artisokka sopii erittäin hyvin pizzaan. Myös seuralainen oli tyytyväinen gluteenittomaan pizzaansa. Kuulemma oli parasta ravintolassa nautittua gluteenitonta pizzaa - ei kuulemma välttämättä ole paljoa kun kokemus on vain suomalaisen ketjun pizzoista - ja onneksi oli. Olin hehkuttanut niiden saatavuutta jo muutaman kuukauden.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti