<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Salmo Trutta con Jallu*

Vieras sieltä kaukaa Suomesta kävi Old English Marketissa ostamassa puolestani kalaa, kun en aamulla koskaan pääse enkä halua ostaa päivän jäissä maanutta kalaa. Näköjään diskriminaationi on ollut turhaa sillä tämäkin kala oli ainakin eilistä - siis toissapäiväistä - joten sitä oli turha kuvitella gravaavansa. Yli vuorokautisen kalan myyminen - jollei se ole graavattu tai savustettu - pitäisi kieltää lailla. Parasta olisi jos kalat olisivat myyntipisteessä vielä eläviä ja ne tapettaisiin vasta ostohetkellä. Näin kalan pilaantuminen olisi vain ostajan vika.
Täkäläiset kalastajat leikkaavat kalan mielenkiintoisesti. Kun suomessa file leikataan selkäruotoa myöten - tapa joka helpottaa ruotojen postamista - täällä selkäruoto katkaistaan. Tapa jolle on myös varmasti syynsä - ainakin se on helpompaa - mutta herättää kummastusta. Esim kalakeiton valmistus vaikeutuu kun selkäruoro ei ole päässä kiinni. Samoin kuin ruotojen poistaminen.

Koo-Koekeittiö paistoi eilen -yllättäen- kaksi medaljongoitua lohifilettä joiden päälle kaadoin kermaisen jaloviina*-kastikkeen. Tämän lisukkeena oli riisiä. Kuulemma oli hyvää muutenkin kuin omasta mielestäni.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti