<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Kivikautinen pankkijärjestelmä

Nyt paloi pinna tähän irlatilaisten kivikautiseen pankkijärjestelmään. Minun pitäisi maksaa vuokra mutta pankkini - täällä siis pitää asioida ns. kotikonttorissa - on auki vain 10:stä neljään mainiota muuten, mutta olen töissä reilun puolentunnin matkan päässä konttorista. Ei niin että se mitään auttaisi koska työni alkaa seitsemän ja kymmenen välillä ja loppuu kolmen ja kuuden välillä. Seitsemän vuoroja taas en voi tehdä koska täällä ei ole julkista liikennettä siihen aikaan.
"Mene maksuautomaatille tai nettiin", sanotte? Voi niin menisin mutta maksuautomaateista voi maksaa vain tietyille firmoille, siis sellaisille jotka ovat tehneet diilin pankin kanssa. Niitä on viisi. Saa arvata onko vuokranantajani, yksityishenkilö, yksi niistä. Nettimaksu olisi muuten hyvä idea mutta kun sen ideaa ei ole oikein kunnolla sisäistetty täällä. Voin maksaa vain toiselle yksityistilille, en firmoihin, koska "heillä on monta pankkitiliä ja se saattaa olla hämmentävää", ja sen on oltava samassa pankissa. Varmaan siksi etten vahingossakaan hukkaisi rahojani.
Tämä on siis rahojeni suojaksi. Noh, yhtenä vaihtoehtona on lähettää pankkiin kirje. Siis normaali kirje jossa pyydän että he tekevät tämän siirron. Onko tämä sitten turvallista. Aivan varmasti. Pitänee opetella tilinumeroni ja pankin numero ulkoa ja polttaa tämä lappu jossa ne on, jotta voin olla rauhassa rahojeni vuoksi.
Miten ihmiset maksavat laskujaan täällä? - eivät tod.näk. mitenkään, koska vain avatakseni puhelinliittymän minulla on oltava kahdet henkkarit, "proof of address" ja kirje pankilta -

Koo-koekeittiö keitteli viikonloppuna: nuudeleita ja tulista inkiväärikanaa sekä spagettia ja bolognese-kastiketta

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

12:01 ip.

Hienoa, eikö.. Mulla ei ole ollut pankkitiliä muistaakseni sitten '99, kun pankkini (Ulster Bank) sulki vahingossa tilini, enkä nykyisin ole lain mukaan oikeutettu avaamaan uutta tiliä, kun mun nimellä ei ole Bray'ssa talouslaskuja. Pankki ei myöskään voi avata uudelleen jo suljettua tiliä, eli heidän mokansa teki musta sitten pysyvästi ns. epähenkilön.

Mulla oli myös samassa pankissa talletus, joka erääntyi muistaakseni 2003 - menin erääntymisaikaan kyselemään rahojani, ja kävi ilmi, että olivat samana päivänä aikeissa postittaa sen ison summan shekkinä (tavallisena kirjeenä) muutaman vuoden takaiseen osoitteeseeni Galwayssa, vaikka pankin tietokannassa OLI nykyinen osoitteeni, ja olin saanut heiltä Bray'n osoitteeseen postiakin.. *rolling eyes*

Shekki ehdittiin siis uudelleenohjata nykyiseen osoitteeseeni, mutta ainoa keino saada shekki lunastettua, oli laittaa se jonkun toisen tilille, koska itselläni ei siis enää ollut tiliä - thanks to Ulster Bank.

Kivikausi taisi itse asiassa olla aika moderni irlantilaiseen pankkisysteemiin verrattuna.    



1:57 ip.

Itseasiassa huvittavinta kirjoituksessasi on se etten oikeastaan ole yllättynyt tuosta. Kuulostaa aivan tänne sopivalta järjestelmältä. Oikeasti täkäläisten pankkien pitäisi palkata muutama suomalainen insinööri-konsultti uudistamaan järjestelmä. Syntyneet kustannukset saataisiin katettua irtisanomalla puolet henkilöstöstä joka kävisi tarpeettomaksi. Kuten Suomessa ;)    



» Lähetä kommentti