<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Itseppäisyyspäivä

Käväisin eilen faijan luona itsenäisyyspäivän aterialla. Odottelin kielipitkänä sushia ja muita japanilaisia ruokia - itsenäisyyspäivän kunniaksi, tietenkin - mutta "jouduinkin" tyytymään suomalaiskansallisiin ruokiin. Ateria oli siksi poikkeava koska vieraana oli nuori ranskalainen opiskelija jolle haluttiin sitten näyttää Suomalaista keittiötä. Menu oli erittäin mukava ja täyttävä: graavilohta, valkosipulisilakoita, paistettuja neulamuikkuja ja lohta, kylmäsavuporoa sekä savustettuja nahkiaisia - lisäkkeenä yllättäen perunaa. Nahkiaisia oli hieman hankala selittää Ranskalaiselle, kun hän ei - miten nyt näin?- tunnistanut lajia englanniksi tai ranskaksi. Jälkiruoaksi oli sitten leipäjuustoa aka. narinajuustoa tyrnimarjahillolla. Tämän "tyypillisen suomalaisen" jälkiruoan tarjoilu oli erittäin professionaalia; "Pitääköhän tämä lämmittää? Vai tarjotaanko se kylmänä? Miten tämä nyt tarjotaankaan?" Onneksi kahvi oli italialaistyylisesti paahdettua - ei niin että muuta olisinkaan pelännyt; espressopannulla on paha keittää suodatinkahvia. Loppuilta meni sitten erittäin perheellemme tyypillisesti, eli todella epäsuomalaisesti. Tai en ainakaan usko että monissa perheissä on tapana lauleskella 70-luvun poliittisia balladeja tai silloin uudelleen sanoitettuja/sovitettuja/sävellettyjä klassisia suomalaisia lauluja.
Illan päätyttyä lähdimme Ranskalaisen kanssa sitten baariin. Hän oli yhtä kypsä suomalaiseen olueen kuin minäkin joten suunnistimme London Pubiin maukkaille oluille, jossa tutustutin hänet Jaloviinaan.

Itsenäisyyspäivänä saa kyllä varoa kommenttejaan baarissa. "Eikö olekin hienoa ettei tänään tarvitse maksaa ruplilla?!", sanoi kaapin kokoinen kalju, parrakas mies. "Mutta onhan entisissä IVY-maissakin kohta eurot käytössä", tokaisin nasevasti ja sain erittäin pahan mulkaisun osakseni. Pitäisiköhän jossain kohtaa opetella jättämään nokkeluudet kun vastapuolena on isoja, kaljuja, humalaisia, suomalaisia miehiä?

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti