<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Kirjastoni parhaat -meemi.

Olen kymmenikköön listannut kirjoja jotka ovat jollakin tapaa merkinneeet minulle jotain ja kenties muuttaaneet tapaani katsoa asioita. Osa kirjoista on puhtaasti työhön liittyviä, mutta eivätkö parhaat kirjat ole niitä joiden pariin palaa usein?
  1. Robert. M Pirsig: Zen ja Moottoripyörän kunnossapito
    Ensimmäinen kosketukseni filosofiaan. Sain kirjan seitsemäntoistavuotislahjaksi ja nykyään kirja on melkeinpä puhkiluettu. Lisäksi kirjassa on post-it -lappuja siellä täällä.

  2. Douglas Adams: Linnunrata
    Adamsin trilogiasta oli vaikea valita vain yhtä joten päätin ottaa sen missä kaikki ovat yhdessä. En ole selvästi vielä opetellut kirjaa täysin ulkoa, koska löydän vielä uusia aspekteja kirjasta.

  3. Terry Pratchett: The Thruth
    Oli vaikea valita minkä Pratchettin kirjoista ottaisin tähän koska en kuintenkaan halunnut vain listata kirjailijaa - lisäksi on Pratchettilla keskinkertaisiakin kirjoja. The Truth on ehkä parhaiten rinnastettavissa maailmaamme.

  4. Jason Cranford Teague: DHTML and CSS
    Paras DHTML&CSS -kirja mihin olen koskaan törmännyt. Kirja ottaa huomioon jopa yhteensopivuusongelmat eri selainten kesken ja kertoo miten asian voi kiertää. Tämäkin yllättäen post-itien peitossa.
    John Hedgoe: Valokuvaajan uusi käsikirja

  5. Pekka Himanen: Hakkerietiikka
    Suhtauduin kohtuu penseästi etiikkaan ennen tämän kirjan lukemista. Filosofian oppituntien näkemys etiikasta on jotenkin niin kapea ja mustavalkoinen. Vaikka kirjassa on selkeitä tulkintavirheitä, se on silti mainio johdatus työetiikkaan.

  6. Umberto Eco: Ruusun Nimi
    Dekkari Aristoteleen kadonneen komedian etsimisestä - ok, tuosta tulee mieleen Pratchett. Valaisi tehokkaammin keskiajan kirkollisten suuntausten eroja kuin koulun historian tunnit - joissa katolinen kirkko esitetään melkeinpä yhtenäisenä massana.

  7. Naomi Klein: No Logo
    Kertoo oman näkökulmansa globalisaatioon. Toimii aivan mainona markkinoinnin oppikirjana.

  8. Brett Easton Ellis: Amerikan Psyko
    Johdatukseni kahdeksankymmentä lukuun mikä meni ohitseni kun olin liian nuori. Taitaa olla vain "ennen oli kaikki hauskemmin haikailua"

  9. Tom Peters: Re-Imagine
    Kirja yritysjohtamiseen. Selittää rautalangasta vääntäen miksi design on tärkeää brandille. Mitä brandays oikeastaan on. Layout on upea.

  10. Stephen Hawking: Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa
    Suhteellisuusteoriaa. Kymmenes kirja oli vaikea valita, mutta Hawking pääsi, koska onnistui pisteliäästi korjaamaan jo ensimmäisten sivujen aikana suhteellisuusteoriasovelmani ja muistuttaa siitä aina kun kävelen kirjahyllyni ohi,

Mukana melkein J. R. R. Tolkien: Taru Sormusten Herrasta, mutta se tuntuu jotenkin kärsineen inflaation eikä oikeastaan tunnu enään niin merkitykselliseltä.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti