<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Suoramarkkinointia

Sain Soneralta jo toistamiseen jonkun mainostekstarin jonka jälkeen toisen tekstiviestin jossa ilmoitettiin viestivirran lakkaavan jos lähetän tekstarin jonnekin. Lähetin sitten palautetta Soneralle jossa mainitsin ettei se ole kuluttajasuojalain mukaista, jne.
Sain vastauksen:

Hei,
kiitos viestistäsi.
1.9.2004 on astunut voimaan uusi sähköisen viestinnän tietosuojalaki, joka mahdollistaa mainosten lähettämisen eri kanavien kautta ilman erillistä markkinointilupaa.
Olen nyt kuitenkin päivittänyt liittymääsi mainosviestieston, joten sinun ei enää tarvitse lähettää tekstiviestillä ilmoitusta asiasta.
Joskus saatamme kuitenkin lähettää tiedotuksia palveluidemme muutoksista. Näitä viestejä ei ole mahdollisuutta estää, koska Sonera on vastuullinen tiedottamaan asiakkaitaan liittymien/palveluiden muutoksista.
Aurinkoista syksyä!
[edit. toimituksen kursivoima]

Ihmetyttää vain enään ettei minulle tule enempää suoramainontapostia e-mailiin tai puhelimeen. En ole nähnyt tarkkaa pykälää, mutta tuohan kuuulostaa siltä että Suomen Valtio™ on laillistanut spammauksen.
Mikä ihmeen idea tuossa on? Kun kuluttajansuojaa höylätään näin, niin pian olemme samanlaisessa ihmeellisessä tuotevastuu helvetissä mikä Yhdysvalloissa on. Millä tämä lain muutos on perusteltu? Kyllä se lisää markkinointiin käytettäviä rahasummia - joka on periaatteeessa kannaltani hyvä, koska olen pohtinut alaa ammattina - mutta silti.
Kun muissa maissa tiukennetaan markkinointilakeja, Suomessa löysätään. Kohta pääsemme todistamaan spammereiden vyöryä Suomeen. Onneksi muutan kohta pois.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti