<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Propagandaa

Flunssa on pahentunut eilisestä. Onneksi kävin illalla Koirassa juomassa muutaman jallukaakaon ja yhden Bloody Maryn, koska muuten olisin varmasti vuoteenomana. Ei tule vähätellä alkoholin parantavaa vaikutusta; varsinkaan psykologista.
Olen käyttänyt koko päivän piirrettyjen katsomise... *krhm* tutkimiseen ja analysointiin. En ole pitkään aikaan katsonut 2. Maailman Sodan aikaisia Akuja ja Väiskejä ja pakko myöntää, niissä näkee nyt paljon enemmän nyansseja kuin pienenä. Tajusin jo joskus yhdeksän vuotiaana niitä katsoessani sanoman "liity armeijaan" mutta silloin keskittyi enemmän vain "jännittämään" mitä käy seuraavaksi. Nyt niitä katsoessani huomaan monia piiloelementtejä ja sanomia; talon julkisivu muodostaa Hitlerin kasvot, Donald Duck in Der Fuehrers face (1943), "kill patrollin" hintalistassa on "Japs - free", Merrie Melodies: Coal Black and De Sebben Dwarfs (vuosi ei tiedossa), Aku juoksee tulvaa pakoon, mutta kääntyykin ympäri, ottaa asennon ja kohtaa kuoleman rinta pystyssä Donald Duck in Commando Duck (vuosi ei tiedossa), ja muita samanlaisia. Osa on suorempia viittauksia joita osoitetaan osa taas piilossa.
Näiden "konnotaatioiden" etsiminen ja tulkitseminen on erittäin hauskaa puuhaa. Ihmetyttää vain miksi nämä ovat "Banned" listalla - ainakin Yhdysvalloissa, suomessa olen katsellut näitä pienen ikäni, lukuun ottamatta niitä missä esiintyy hakaristejä. Kuitenkin kaikki nämä ovat saatavissa jos niin haluaa. Näiden arvohan ei ole itse piirrostekniikassa tai taiteellisissa saavutuksissa. Disney ja Warner-veljekset tehtailivat näitä kuitenkin samoillä tyyleilla kohtuu paljon. Arvo on niissä keinoissa miten näillä vaikutettiin ihmisten näkemyksiin vastapuolesta. Psykologisissa vaikutuksissa. Vaikkakaan Donald Duck in The Spirit of '43 ei välttämättä sopisi Yhdysvaltojen nykyiseen veropolitiikkaan. Piirretty kehottaa säästämään palkkapäivänä saadut rahat jotta sitten veropäivänä voi maksaa verot joita korotetaan sotaponnistelujen takia. "Taxes to keep them rolling. Taxes to keep them flying. Taxes to keep them coming. Taxes to keep away the evil destroyer of freedom and peace. -- Taxes will keep democracy on the march".
Upeaa toistoa. Upeaa animaatiota. Upeaa propagandaa.
Menenpä nostamaan veroprosenttiani muutamalla prosentilla ylöspäin.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti