<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Perjantain kielimeemi

  1. Mitä kieliä osaat mielestäsi?
  2. Suomea - ylläri -, englannillakin nykyään tulen toimeen, kun käytännössä ainoana kommunikaatiokielenä se on ja olen päässyt ääntämysperfektionismistani eroon, kun huomasin että jopa paikalliset puhuvat sitä miten sattuu. Lisäksi koulussa tuli opiskeltua venäjää muutama - 14 - vuosi, mutta valitettavasti se on käytön puutteessa ruostunut todella pahasti. Ruotsia ymmärrän kuunneltuna ja hieman saksaa - ok, lähinnä Rammsteinin sanoituksia - ja pystyn tulkitsemaan lähes kaikista Eurooppalaisista kuiteista milloin ja mikä tuote on ostettu ja omistajan sepustuksista miksi minun pitäisi lähettää heidän tuotteensa korjattavaksi.
  3. Opitko kieliä helposti?
  4. En ole uusia kieliä - jos koodikieliä ei lasketa mukaan - aloittanut sitten seitsemännen luokan joten nykyisestä tilasta en osaa sanoa, mutta ainakin ennen alkeet upposivat nopeasti, eikä koodikielissäkään ole ongelmia ollut.
  5. Mitä teet syventääksesi tietojasi jossain kielessä?
  6. Pyrin aloittamaan kielten opiskelun kuten tein englannin kanssa, eli alan katsomaan piirrettyjä ja lukemaan sarjakuvia, mieluiten niin että on jokin verrokki josta pystyy tarkistamaan sanoaja joita ei ymmärrä. Näin oppii tavaamisen ja sen miltä sen tulisi kuulostaa.
  7. Jos saisit mahdollisuuden oppia jonkin kielen nopeasti ja yksinkertaisesti ilman ponnisteluja, minkä kielen valitsisit?
  8. Valintani olisi Japani. Olen aina - ok, n. yhdeksän vuotiaasta - halunnut osata sitä ja muutenkin kulttuuri vetää puoleensa. Osatessani sitä voisin anoa TyönAntajalta™ siirtoa Osakaan ja hoitaa työni sieltä käsin - työajat olisivat kyllä tappoa, kun joutuisi työskentelemään kuitenkin Euroopan ajassa.

via. Eräät tulevat juosten

Koo-Koekeittiö paisteli tänään ulkofilepihvin kastikkeenaan kermainen sinihomejuustokastike jossa kuivaksi paistettuja, hyvin suolattuja ja pippuroituja herkkusieniä ja kuulotettua sipulia. Nälkää poisviemässä oli pari desiä riisiä.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti