<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6465354\x26blogName\x3drahina.info+%7C+blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rahina.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dfi_FI\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rahina.blogspot.com/\x26vt\x3d-459504989336909596', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

rahina.info | blog

Espressohöyryistä höpinää

Jätetään ne ääkköset ja välilyönnit pois osoitteesta. Jooko?

Vihdoin Valtion™Laitoksen sivut julkaistu. Ei niissä tullut kuin muutama leiska- rakenne- ja koodiuudistus välissä, lukuunottamatta kaikkia byrokraattisia vaiheita lopulta sitten vain skippasin byrokratian ja hyväksyttämisen ulkoasuista ja koodista vastaavilla osastoilla kun ei sieltä tullut mitään konkreettista tai rakentavaa suuntaan tai toiseen. Ei sieltä kuitenkaan kukaan valita. Kun ei niistä kukaan jaksa/ehdi käydä vilkaisemassa mitä on tehty. Ja mitä sitten he tekisivät. Repisivät sivut alas ja näkisivät sen vaivan että vanhat - myös yleisestä, rumasta, epävalidista, graafisesta ohjeesta poikkeavat - sivut saataisiin takaisin toimintakuntoon ja päivitetyiksi niin että joku hötömölötaidoton osaisi niitä päivittää? Ehei. Suuri ja mahtava Verkkouudistus® on kuitenkin "ihan kohta" tulossa joten heillä ei pitäisi olla mitään huolta että validit ja "esteettömät" sivuni olisivat pilaamassa heidän epävalidiuttaan ja esteisyyttään - asiat joita minulle painotettiin jo ensimmäisessä palaverissä, ja hoettiin sen jälkeen mantrana, ovat pielessä jo etusivulla.
Mukavaa puuhastelua tarjosi toinen sivuja uudistanut osapuoli. Vääntänyt hötöä aikaisemminkin, mutta unohti - miten? en tiedä. se kun on perusasia - ettei tiedostoja voi nimetä välilyönnein ja ääkkösin. Ainakaan joa haluaa niiden toimivan. Onneksi pääsen korjaamaan tämän kaiken PikkuPehmeän® EtuSivu-ohjelmalla, joka sotkee koodin jos erehtyy copy-pasteemaan sen Sanasta ja kaatuu parkuen, jos yrittää tallentaa CSS-tiedostoa.
Tulee olemaan mielenkiintoista vilkaista koodia kolmen kuukauden päästä. Kuinka pahasti se on killissä. Nyt latausaika on pahimmillaan 30sec@28kts ja se on 16 naamakuvan syytä - normaalit sivut tulevat kohtuullisesti jopa gerpsin yli. Onneksi voin tarjota tulevaisuudessa konsultaatioapua sivujen optimointiin ja sillä kertaa laskuttaa siitä.


[edit] niin tämäkin on alunperin kirjoitettu eilen hieman vailla kuusi, mutta blogger ei vaihteeksi toiminut ja oli jäänyt vain erroriin...

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Lähetä kommentti